Köpvillkor

Följande allmänna köpvillkor (”Köpvillkor”) gäller vid beställning av produkter via Blue Kristalls webbutik www.bluekristall.se (”Webbutik”).

Allmänt:
För att kunna göra ett köp via Webbutik måste du acceptera Köpvillkoren. Genom att acceptera Köpvillkoren förbinder du dig att följa Köpvillkoren i sin helhet, samt godkänner att du tagit del av informationen om personuppgifter och samtyckt till användningen av cookies. När Blue Kristall har bekräftat en beställning uppstår ett bindande avtal mellan dig som kund och Blue Kristall, c/o Rawthar Family AB, Organisationsnr 559015-5395 ("Blue Kristall").

Priser och betalning:
Samtliga priser är angivna i svenska kronor inklusive moms.
På kassasidan där man slutför köpet kan man se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning.

Tryckfel:
Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och felprissättningar på webbutik och förbehåller oss rätten att avslå ordrar.

Kampanjkod och Rabattkod:
Kampanjkod och rabattkod gäller så långt lagret räcker eller under en begränsad tidsperiod om inte något annat anges.
Vi förbehåller oss rätten att avslå ordrar om vi känner att ett kampanjkod/rabattkod har blivit utnyttjade på ett sätt som vi inte godkänner.

Produktvisning:
Vi kan inte garantera att färgen på våra produkter stämmer exakt med den verkliga färgen då färgåtergivningen kan variera beroende på datorns/mobilenhets skärminställning.

Lagersaldo:
Lagersaldot uppdateras på webbutik kontinuerligt genom flera uppdateringar per dag. Vi reserverar oss för att lagersaldot kan avvika mellan uppdateringarna.

Betalningsalternativ:
Vi på Blue Kristall lagrar inga kort eller bank uppgifter utan allt sköts enbart av Payson eller Paypal beroende av vilket betalningsalternativ som ni väljer.

Payson Checkout:
Betalning sker enkelt och säkert med Payson. Även om du inte har ett Paysonkonto sedan tidigare kan du snabbt göra transaktionen via Payson. Payson samarbetar med VISA, MasterCard samt alla svenska banker som erbjuder direktbetalningar, Swedbank, Handelsbanken, SEB, Nordea och Danske Bank. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik. Payson startade 2004 i Sverige och över en miljon personer har använt Payson som är en välkänd betallösning på internet.
Payson Faktura: En fakturaavgift på 19 kr tillkommer. Du får fakturan skickad till dig per e-mail samtidigt som varorna skickas från vårt lager. Om din kreditansökan inte godkänns av Payson nekas du kredit och vi ber dig använda ett annat betalsätt.
Läs mer om Payson här: www.payson.se

Paypal:
PayPal är ett av världens största system för säkra betalningar på nätet. Med PayPal kan du betala med kontokorten VISA, MasterCard eller American Express, eller använda ett redan registrerat PayPal konto. Fördelen med att betala med PayPal är att det är enkelt, går snabbt och du slipper onödiga avgifter. Läs mer om Paypals användarvillkor här: https://www.paypal.com/se/webapps/mpp/ua/useragreement-full

Åldersgräns:
För att handla i Blue Kristalls webbutik måste du ha fyllt 18 år.

Fri Frakt:
Vi har Fri Frakt för alla våran försändelser. Samtliga försändelse skickas genom PostNord.

Order under 500 kr:
All order under 500 kr skickas genom 1:a klassbrev med Fri Frakt.

Order över 500 kr:
Alla order över 500 kr skickar vi genom försäkrat och spårbart Rek brev för att göra ett säkra leverans. Ni som köper produkter får legitimera sig för att hämta ut Rek brev.

Leveranstid:
Vi behandlar mottagna beställningar inom 24 timmar (vardagar), vilket gör att ni skulle normallt få leverans inom max 1 till 2 arbetsdagar. Ytterligare förseningar kan förekomma pga speditörens fördröjning.

Diskreta förpackning:
Som ett säkerhetsåtgärd skickar vi alla våran försändelser på diskreta och anonym förpackning. Därför kommer Blue Kristall inte att stå på förpackningen.

Julleveranser:
Sista beställningsdag för att du ska hinna få din leverans före jul är 15/12.

Outlösta paket:
Ditt paket kommer att ligga kvar 14 dagar på PostNords uthämtningsställe och sedan skickas det tillbaka till Blue Kristall. Om du inte hämtar ut ditt paket inom 14 dagar, debiterar vi dig en avgift på 150 kr inklusive moms för frakt och omkostnader.

Skadade Paket:
Vi står för transportrisken för de varor som skickas från vårt lager. Skulle en försändelse vara trasig eller skadad när du hämtar ut den, kontakta transportören. Saknas varor vid leveransen, vänligen kontakta vår kundservice genom att mejla oss till info@bluekristall.se Du står för transportrisken för de varor som du returnerar till oss.

Ångerrätt och Retur:
Vi följer distanshandelslagen när det gäller konsumentens ångerrätt och du som köper varorna har alltid rätt till 14 dagars ångerrätt från den dagen ni fick leverans av varorna.
I ditt meddelande till oss måste det klart framgå att du ångrar dig.
För att returen ska godkännas måste varan returneras i väsentligt oförändrat skick, dvs oanvänd, hel och ren. Har du som kund använt varan/varorna i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att prova dess egenskaper och funktion, är du dock skyldig att ersätta den värdeminskning som användningen har medfört. Efter retur kontrollerar vi om varan har använts på ett sådant sätt och drar, om så är fallet, av kostnaden för värdeminskningen som användningen har medfört från det belopp som återbetalas.Vissa av våra varor plomberas. Plomberingen måste vara kvar för att retur ska kunna ske och godkännas. Medföljande askar, förpackningar och tillbehör till varan ska också returneras i väsentligt oförändrat skick. Vid en retur/reklamation tillbaka till oss står du för transportrisken.
Så här gör du för retur:
1. Skriv orsak till retur/meddelande på baksidan av Följesedel som du fick med leverans.
2. Skicka tillbaka varorna tillsammans med förpacknings ask, ev. gratis/gåva/komplimang produkter och följsedel till följande adress:

Blue Kristall/Rawthar Family AB,
Bollvägen 11,
523 60 Gällstad.

Efter godkänd retur betalar vi tillbaka pengarna till dig. Återbetalning sker inom 14 dagar från det att Blue Kristall tagit emot returen och konstaterat att du haft rätt att ångra ditt köp.

Byte av vara:
Observera att byte av en vara hanteras som en retur. Du returnerar varan enligt ovanstående information. Sedan kan du göra en ny beställning i vår webbshop.

Reklamationer:
Om en vara är skadad eller felaktig ska du snarast möjligt kontakta oss innan du reklamerar dina varor. Reklamationer görs genom att kontakta kundservice på info@bluekristall.se . Väljer du att kontakta kundservice informerar de dig om hur du ska gå tillväga för att skicka varan till oss. Du har som konsument 3 års reklamationsrätt enligt konsumentköplagen. Om din reklamation medför ev. kostnader har du rätt till ersättning. Blue Kristall löser inte ut returnerade varor mot postförskott. Blue Kristall följer Allmänna Reklamationsnämnden vid eventuella tvister.

Garanti:
När du handlar hos Blue Kristall får du alltid ett års garanti när det gäller tillverknings- och materialfel. Garantin täcker dock inte slitage, vårdlöst hanterande eller skada genom olyckshändelse. Garantin gäller endast om skötselföreskrifterna följts. Spara orderbekräftelse/fakturakopia, det är ditt garantibevis.

Behandling av Personuppgifter / Intergritetspolicy / GDPR:
Blue Kristall värnar om Kundens personliga integritet och strävar efter att alltid skydda kundens personuppgifter på bästa sätt. Det är Blue Kristalls målsättning och ansvar att följa alla, vid var tid, gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. I samband med köp eller lämnande av uppgifter samtycker kunden till behandling av kundens personuppgifter i enlighet med angivna föreskrifter. Denna policy handlar om hur Rawthar Family AB (BlueKristall.se) med organisationsnummer 559015-5395 hanterar dina personuppgifter. Vi värnar om din personliga integritet och behandlar dina personuppgifter i enighet med gällande lagstiftning och regler för dataskydd.

Vem är ansvarig för dina personuppgifter?
Rawthar Family AB, Bollvägen 11, 52360 Gällstad, info@bluekristall.se, är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter och att detta sker i enlighet med gällande lagstiftning.

När behandlar vi dina personuppgifter?
Rawthar Family AB samlar in och behandlar dina personuppgifter för att du skall kunna handla varor/tjänster eller kontakta oss vid exempelvis frågor om beställning. Om du registerar dig som kund hos Blue Kristall.se så behandlar vi information såsom köphistorik.

Vilka personuppgifter behandlar vi om dig?
De personuppgifter som Blue Kristall samlar in om dig i egenskap av kund och behandlar är följande:
-Namn och personnummer eller organisationsnummer.
-Telefonnummer och E-post
-Adress
-Betalningsuppgifter
-Kundnummer
-Kontoinformation (om du har ett kundkonto)
-Köphistorik
-Köpinformation (t.ex. vilken vara som har beställts eller om varan ska levereras till en annan adress)

För vilka ändamål behandlar vi dina uppgifter?
Blue Kristall behandlar dina personuppgifter för att kunna:
-Genomföra och upprätthålla våra förpliktelser och åtaganden till dig som kund vid köp, fakturering, kundtjänstärenden och serviceärenden
-Tillhandahålla våra tjänster och hantera kundrelationen
-Ge dig erbjudanden och information via nyhetsbrev och hemsida
-Erbjuda dig olika betalningslösningar
-Följa rådande lagstiftning såsom bokföringslagen
-Vidare kan uppgifterna komma att användas för att analysera köpvanor i syfte att förse kunden med relevant information och marknadsföring samt för att förbättra webbplatsen, betalsätt och betalningsprocesser.

Laglig grund: Fullgörande av köpeavtalet. Denna insamling av dina personuppgifter krävs för att vi ska kunna fullgöra våra åtaganden enligt köpeavtalet. Om uppgifterna inte lämnas kan våra åtaganden inte fullgöras och vi tvingas därför neka dig köpet.

Hur används uppgifterna?
Personuppgifter hanteras för att sköta och upprätthålla kundrelationen med en kund som registrerats i Blue Kristalls webbutik, för utveckling och administration av webbutiken, för planering och utveckling av affärsrörelsen i den registeransvariges och för kundkommunikation och marknadsföring. De personuppgifter som ingår i registret kan användas för marknadsföring, direktmarknadsföring, inklusive elektronisk direktmarknadsföring, distansförsäljning samt marknads- och opinionsundersökningar av Rawthar Family AB.

Vidare kan uppgifterna komma att användas för att analysera köpvanor i syfte att förse kunden med relevant information och marknadsföring samt för att förbättra webbutiken, betalsätt och betalningsprocesser. Behandling i syfte att förbättra betalsätt och betalningsprocesser kan inkludera behandling där kundens personuppgifter, bl.a. kundens personnummer, överförs till andra bolag inom Blue Kristalls samarbetsnät inklusive tredjepartsleverantörer för att ingå som analysunderlag. Personuppgifterna kan även komma att samköras med uppgifter från andra register (t.ex. kreditupplysningsregister), myndigheter eller rättighetshavare. Kundens personnummer kommer också att behandlas i samband med köp på uppdrag av, eller på grund av krav från, betalnings- och kreditföretag som behöver detta i kreditupplysningssyfte såsom PayPal, Payson och HIPS. Användningen av uppgifterna kan innebära samkörning med andra register, både inom och utom EU, samt att kundens personuppgifter överförs till, och behandlas av, andra bolag inom Blue Kristalls samarbetsnät (såsom DHL, Postnord) inklusive tredjepartsleverantörer i tidigare angivna syften i enlighet med gällande lagar och regler. Uppgifterna kan även komma att samköras eller delas med myndigheter eller Blue Kristalls samarbetsnät inklusive tredjepartsleverantörer för exempelvis tryck och distribution samt betalningsförmedlare och kreditföretag för betalning eller kreditupplysning. Blue Kristall iakttar alltid största försiktighet vid sådana tillfällen.

Genom att godkänna policyn på Webbplatsen i samband med köp eller lämnande av uppgifter samtycker kunden till att kundens personuppgifter kan komma att överföras till ett land utanför EES.

Om hela eller delar av Blue Kristalls verksamhet säljs eller integreras med annan verksamhet kan kundens personuppgifter lämnas ut till Blue Kristalls rådgivare, eventuella köpare och köparens rådgivare samt lämnas vidare till verksamhetens nya ägare.

Hur länge sparas dina personuppgifter?
När kunden har samtyckt till att vara registrerad kund hos Blue Kristall sparas kundens uppgifter tills hen avregistrerar sig eller under så lång tid som det är nödvändigt med hänsyn till ändamålet med behandlingen. Blue Kristall kan också komma att spara uppgifterna för att kunna bevaka rättsliga intressen, exempelvis under en juridisk process.

Säkerhet till skydd för personuppgifter:
Säkerheten kring dina personuppgifter är viktig för oss och vi har därför vidtagit åtgärder för att skydda dessa. Blue Kristall är ansvarig för att dina personuppgifter behandlas i enighet med rådande lagstiftning. Blue Kristall kommer på din begäran eller på eget initiativ rätta, komplettera eller avidentifiera uppgifter som upptäcks vara felaktiga, missvisande eller ofullständiga. Endast de personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna uppfylla våra angivna ändamål har tillgång till dem.

Rätt att begära ut din personuppgiftsinformation & dina rättigheter
Du kan kostnadsfritt begära att få ett utdrag av de uppgifter vi har sparat om dig.
Enligt personuppgiftslagen har den registrerade rätt att få insyn i de uppgifter som sparats i registret om honom. En begäran om insyn ska sändas till oss, Rawthar Family AB, som sköter registerärenden och begäran ska vara skriftlig och undertecknad. En begäran om insyn kan också göras personligen hos den registeransvarige, Rawthar Family AB. Den registrerade har rätt att förbjuda att behandla uppgifter som gäller honom själv för direktreklam, distansförsäljning och direktmarknadsföring samt för marknads- och opinionsundersökningar genom att kontakta den registeransvarige. Den registrerade har rätt att kräva att en felaktig uppgift rättas till genom att kontakta den registeransvarige. Det kan dock finnas lagar och myndighetskrav som gör att vi inte omedelbart kan radera dina personuppgifter. Exempel på detta kan vara bokförings- eller skattelagstiftning.

Vid frågor är du välkommen att kontakta oss:
Rawthar Family AB,
Bollvägen 11,
52360 Gällstad
E-post: info@BlueKristall.se

Cookies
Rawthar Family AB använder cookies, en liten textfil från vår webbserver som lagras i besökarens dator som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personlig uppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support. Tredjepartsaktörer, som exempelvis Google, kan komma att använda dessa cookies för att bland annat visa relevanta annonser från www.BlueKristall.se

FORCE MAJEURE
Händelser som ligger utanför vår kontroll och som skäligen inte kunnat förutses, hänföres till Force Majeure, vilket innebär att Rawthar Family AB befrias från förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.